Deși nu pot să spun că morcovul este una dintre legumele mele preferate, în combinațiile dulci efectiv îl ador: sucuri, smoothie-uri, prăjituri… you name it!
Astăzi este una din zilele în care am tânjit după ceva dulce, însă care să poată fi preparat foarte ușor, așa că m-am pus pe treabă și l-am făcut pe morcoveață vedetă într-o prăjitură delicioasă cu morcov, portocale și ciocolată.
Rezultatul a fost (căci, din păcate, nu mai este) că am lins farfuria, la propriu. Am mai mâncat cheesecake raw vegan cu morcov sau alte combinații cu morcov și lămâie/ mere, însă prăjitura asta mi-a depășit așteptările, deși, fie vorba între noi, a fost o improvizație de moment cu ce am avut prin casa. Aroma dulce a morcovului cu ciocolata, portocala și alunele de pădure se potrivesc de minune.
O prajitura simpla, fara coacere, dar extraordinar de gustoasa si aromata.
Ingredients
- 50 gr alune de padure
- 30 gr stafide jumbo (aurii) hidratate 1 ora
- 2 lingurite carob
- 1 lingura generoasa unt de cocos
- 1 banana
- 1 morcov mic razuit
- 2 lingurite de coaja de portocala
- 1 lingurita scortisoara
- 2-3 picaturi extract de vanilie
- 1.5 linguri sirop de agave/artar
- 50 gr unt de cocos
- 2 linguri unt de cocos
- 1 lingura carob
- 1 lingurita sirop de agave/ artar
Instructions
- Se pun alunele de padure in blender/ robot si se mixeaza pana se faramiteaza (nu trebuie neaparat sa fie o pasta fina). Se adauga stafidele, carobul (pudra de roscove) si untul incalzit la bain-marie (nu mai mult de 40 grade) si se mixeaza pana compozitia devine lipicioasa. Se aseaza intr-o forma detasabila de prajitura (sau intr-un inel rotund) si se lasa la congelator cat se prepara crema.
- Se pune banana cu scortisoara, vanilia, untul de cocos si siropul de agave in blender, mixandu-se pana devine totul o pasta fina. Se adauga in aceasta pasta morcovul ras si coaja de la portocala si se omogenizeaza compozitia. Ulterior, se adauga aceasta compozitie peste blat, in forma de prajitura.
- Untul de cocos se incalzeste la bain-marie, se aduga carobul si indulcitorul, iar la final se amesteca totul bine, bine cu un tel. Glazura se pune peste crema de morcov si se da prajitura la congelator pentru aproximativ 20-30 de minute.
- La final se pudreaza cu putina pudra de carob si se decoreaza cu cateva fasiute de portocala rasa/ morcov ras.
Să îmi spuneți cum v-a ieșit și dacă v-a plăcut.
Pănă data viitoare, să aveți o seară cât mai dulcee!
Pentru realizarea acestei rețete m-am folosit de noul meu ajutor în bucătărie, blender-ul Optimum 9400 de la Froothie România. Mai multe despre acest blender am mai scris și aici. Eu sunt mega încântată de el.
Dacă sunteți în căutarea unui nou blender, vă recomand cu toată căldura Optimum 9400. Este un aparat foarte puternic, ușor de folosit și la un preț destul de accesibil față de variantele din aceeași gamă profesională, cum e Vitamix, de exemplu. Aveți aici și o demonstrație comparativă între cele două aparate.
În plus, cei de la Froothie oferă o reducere cititorilor The Smart Cuisine, pe lângă prețul promoțional. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui blender bun și vă gândiți să achiziționați Optimum 9400 tot ce trebuie să faceți este că introduceți codul Cuisine-Froothie-Optimum la plasarea comenzii și veți beneficia de o reducere de 20 de euro.
P.S. Zilele trecute am creat, împreună cu Nick, un nou grup pe Facebook, Raw Food Romania, acesta fiind destinat tuturor iubitorilor de hrană crudă, vie, raw vegană, indiferent de procentajul în care ați adoptat-o în dieta personală. Vă aștept cu drag să vă alăturați grupului aici! De asemenea, vă invit să apreciați pagina de Facebook a blogului, pentru a putea fi la curent cu toate postările și noutățile. Vă mulțumesc!

Arata minunat, de-abia astept sa o incerc!
Mulțumesc mult, Diana! 🙂