Veggie friends

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

10 surse de inspirație pentru raw vegani, vegani și vegetarieni

Top bloguri vegetariene din România- 10 surse de inspirație pentru raw vegani, vegani și vegetarieni

De mult m-am gândit să vă povestesc despre alte ființe minunate din România care mă inspiră, pe care le urmăresc cu drag și cu care împărtășesc aceleași valori.

Pentru că nu am timp suficient să vă satisfac absolut dorințele și poftele culinare, pentru că unele dintre posesoarele blogurilor de mai jos au mai multă “vechime” decât mine (hmmm…de fapt, toate)  și, respectiv, o gamă mult mai variată de rețete sănătoase și, nu în ultimul rând, pentru că le admir pentru stilul de viață pe care îl promovează și pentru efortul pe care îl depun în acest sens, vă invit să le faceți o vizită și căsuțelor lor virtuale și să vă îndrăgostiți.

Poate pe unele dintre ele deja le știți și sper ca pe altele să le descoperiți cu bucurie.

După cum puteți observa, ordinea în care le-am pus în această listă este alfabetică, căci pentru mine fiecare  dintre aceste fete are sarea și piperul ei propriu la îndemână. Nu pot spune că îmi place mai mult un blog decât celălalt, toate completându-se foarte frumos unul pe altul.

I present to you my TOP 10:

Arome de Poveste

Pe Alina am cunoscut-o acum 1 an la un eveniment și de aproape 2 ani o urmăresc în online. Site-ul ei este ca rupt dintr-o poveste cu mult gust și rețetele delicioase: face niște deserturi raw de îți vine să muști din tastatură, efectiv. Este mămica veșnic tânără a 2 băieței superbi, o ființă caldă, mega-pasionată de gătit și extrem de talentată. Blogul ei a avut una dintre cele mai frumoase evoluții de pe această nișă (de rețete vegane, vegetariene, raw-vegane) din România, după umila mea părere.
arome de poveste

Andie’s veggies

Pe Andie (Andreea) cred că mulți dintre noi o știm. Ea este cu adevărat o “veterană” în acest domeniu. Blogul ei a fost unul dintre cele care m-au inspirat și mi-au dat încredere și mie să vă împărtășesc o parte din viața mea. Pe lângă rețete, cu siguranță veți fi cuceriți și de talentul ei de fotograf, aceasta din urmă fiind și job-ul său full-time.
andie's veggies

Blog cu Legume

Blogul Anei este de asemenea unul care a deschis apetitul românilor pentru preparatele sănătoase. Știu că o citeam încă dinainte să renunț la carne (se fac vreo 4 ani de acum) și o parte dintre rețetele sale au fost testate și de mine în prima lună în care am făcut schimbarea. Doar faptul că lucrurile au rămas limpezi până în ziua de azi vă poate da un indiciu despre gustul rețetelor. Deși nu mai publică constant de multă vreme (și îmi pare tare rău pentru asta) are o colecție serioasă de rețete și articole care merită citite.
Blog cu Legume

Gourmandelle

Pe Ruxandra nu vreau s-o laud foarte mult. Altfel o să-mi ziceți că ne-ați văzut cam des în poze împreună și că trișez….dar tot am să o laud destul, mi-o asum :)). Și ea este una dintre “veterane”, descoperind-o la fel ca pe Andie și pe Ana încă de acum 4-5 ani. Rețetele ei de burgeri, hummus, tarte, checuri și nu numai sunt geniale și vă spun asta pentru că sunt testate sau gustate de la sursă. Am avut norocul ca pe Ruxandra să o cunosc și în offline, cred ca se fac un an jumătate de atunci… un pic peste. Și mai norocoase am fost că, încă de la prima întâlnire, am rezonat foarte bine și astăzi este una dintre cele mai bune prietene ale mele. Tot ei trebuie să îi mulțumiți în proporție de 30% și că există acest blog, căci m-a încurajat și m-a susținut încă de la prima încolțire a ideii The Smart Cuisine (când eram novice și speriată de necunoscut). Iar dacă vreți sucuri bune dimineața, la prânz sau seara, nu ezitați să vă urcați și în Vagonul cu Sucuri al Ruxandrei.
Gourmandelle

Gust Verde

Ramona, sau Muza cum o cunoașteți mulți din povestirile lui Radu F., are iarăși un blog delicios cu rețete sănătoase. Deși nu este 100% vegetarian, este în proporție de 90% :)). Rețetele ei sunt ca o zi de primăvară: colorate, frumos aranjate și aproape că le simți mirosul îmbietor din poze. La fel e și Ramona, nicio problemă. De asemenea, dacă o veți urmări pe Facebook o să vă distrați copios și la glumele ei cu/ despre bucătărie. În plus, Ramona este una dintre puținele dintre noi care a avut curajul să își lanseze și o carte anul acesta. Aflați mai multe despre ea din căsuța ei, da?
Gust verde

Fruitish

Bianca are un blog relativ tânăr, dar cu mult potențial. Am interacționat în cadrul unei campanii online făcute pentru Horeca School și încă de pe atunci mi-a atras atenția cu preparatele ei raw foarte atrăgătoare și fresh. În plus, site-ul ei este foarte vesel… ca o incursiune într-o livadă plină de bunătăți.

Fruitish

La mine sub nuc

Ilinca este la fel ca mine o veritabilă gurmandă, iar asta se poate vedea cu ochiul liber încă de pe prima pagină a blogului. Ea are un site 100% vegan, însă rețetele sunt absolut delicioase, majoritatea gourmet. Și pe ea am descoperit-o acum vreun an, cred… și zic asta cu părere de rău căci rețetele și fotografiile de sub nucul Ilincăi sunt o încântare pentru simțul vizual și olfactiv. Știu că la un moment dat la o rețetă de-a ei mi-a picurat în stomac de poftă, nu știu dacă ați experimentat senzația :)).
la mine sub nuc

Ligia Pop

Ligia nu cred că mai are nevoie de prezentare. După părerea mea ea este cea care a adus curentul raw foodist în România și cea care ne-a învățat cum să mâncăm sănătos și gustos fără a folosi focul. Ligia are și multe cărți publicate despre alimentație raw la copii sau adulți, un show delicios pe YouTube, un mall raw vegan în care găsim de toate pentru toți și, de asemenea, este organizatoarea Raw Vegan Expo. Pe lângă rețete, pe blog, Ligia ne împărtășește o groază de articole interesante și de folos. După părerea mea, pe mâncare raw vegană, va mai dura ceva vreme până cineva va putea concura cu această minunată doamnă.
Screenshot 2016-02-15 17.14.52

Madeline Cuisine

Nici Mădă nu are un blog 100% vegetarian, însă mă bucur că a urmat în lista mea după Ligia, căci, dupa ea, blogul Mădălinei mi se pare o adevărată sursă de inspirație pentru raw-vegani, mai ales pentru cei care iubesc deserturile. Pe Mădălina am descoperit-o de vreo 2 ani și de atunci tot o vizitez constant în căsuța ei frumos colorată și plină de voie bună (zen), culoare și gust. În plus, mai nou, Mădă are și o minunăție de bebelușă care o ține ocupată și o provoacă să împărtășească și cu mămicile care vor să își crească copii sănătoși cum se descurcă ele două cu mâncărica.

madeline cuisine

Rețete Sănătoase cu Tania

Tania, cea din urmă în ordine alfabetică, însă în niciun caz ultima ca importanță. Și ea ne încântă de ceva ani buni cu rețetele ei sănătoase (vegane) și încearcă să ne coloreze viețile cu stropi de sănătate, gust, dar și cu mișcare. Poate că mulți dintre voi o știți de la sala de sport sau din emisiunea Matinal de pe Digi 24, Tania fiind și antrenoare de fitness/ aerobic/ yoga/ pilates/ fitball și spinning full-time. Pe lângă faptul că este o persoană foarte luminoasă și frumoasă, Tania este cu adevărat o sursă de inspirație în bucătăria vegană, majoritatea rețetelor ei fiind deosebit de originale și simplu de făcut. Împreună cu Tania și cu Nick voi demara anul acesta și unul dintre cele mai frumoase și mai importante proiecte ale vieții mele, făcut trup și suflet pentru voi. Deocamdată nu vă spun mai mult, însă promit că revin destul de curând cu mai multe informații.
Retete cu Tania

Dacă v-a plăcut articolul meu nu uitați să îl împărtășiți și cu prietenii voștri. Ne dorim ca toată lumea să mănânce din ce în ce mai sănătos și avem nevoie de multă inspirație în acest demers. De asemenea, vă invit să apreciați pagina de Facebook a blogului, pentru a putea fi la curent cu toate postările și noutățile. Vă mulțumesc!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *